La pajo de prouvençau
Leissoun n° 1
Lou pichot voucabulari prouvençau
l'ail = l'aiet, l'artichaut = lou cachofle, l'asperge =
l'espargo, l'aubergine = la merinjano, l'avocat = l'avoucat
la betterave = la bledo-rabo, la blette = la bledo, l'erbeto, le brocoli = lou
caulet-broco, lou caulet-arpian
la carotte = la pastenargo, la garroto, le céleri = l'àpi, le champignon = lou
champignoun, le chou = lou caulet, le chou rouge = lou caulet rouge, le chou-fleur = lou
caulet-flòri, le concombre = lou coucoumbre, la courge = la coucourdo, la courgette = la
coucourdeto, le cresson = lou creissoun, la carde = la cardo, la chicorée = lou cicòri
l'échalote = l'escalugno, l'escaloto, l'endive = l'endivo, les épinards = lis espinarc
le fenouil = lou fenoui
le haricot blanc = lou faioulet, le haricot rouge = lou faiou rouge, le haricot vert
= la baneto, le haricot de Prague = lou coco
la laitue = la lachugo
le maïs = lou blad-de-barbarié, lou blad turc
le navet = lou navèu, lou nabet
l'oignon = la cebo, l'olive = l'óulivo
les petits pois = li pese nouvèu, les pois chiches = li cese, le poireau = lou pòrri ,
le poivron = lou pebroun
la pomme de terre = lou/la tartifle, la trufo
le radis = lou rais-fort
la salade = la salado, le salsifis = lou sarsifi
la tomate = la pomo d'amour
l'oulivo
li cese
la pomo d'amour
Petit vocabulaire par Laurence FIELOUX