La pajo de prouvençau

Leissoun n° 1

Lou pichot voucabulari prouvençau

l'ail = l'aiet, l'artichaut = lou cachofle, l'asperge = l'espargo, l'aubergine = la merinjano, l'avocat = l'avoucat

la betterave = la bledo-rabo, la blette = la bledo, l'erbeto, le brocoli = lou caulet-broco, lou caulet-arpian

la carotte = la pastenargo, la garroto, le céleri = l'àpi, le champignon = lou champignoun, le chou = lou caulet, le chou rouge = lou caulet rouge, le chou-fleur = lou caulet-flòri, le concombre = lou coucoumbre, la courge = la coucourdo, la courgette = la coucourdeto, le cresson = lou creissoun, la carde = la cardo, la chicorée = lou cicòri

l'échalote = l'escalugno, l'escaloto, l'endive = l'endivo, les épinards = lis espinarc

le fenouil = lou fenoui                                    

le haricot blanc = lou faioulet, le haricot rouge = lou faiou rouge, le haricot vert =  la baneto, le haricot de Prague = lou coco

la laitue = la lachugo

le maïs = lou blad-de-barbarié, lou blad turc

le navet = lou navèu, lou nabet

l'oignon = la cebo, l'olive = l'óulivo

les petits pois = li pese nouvèu, les pois chiches = li cese, le poireau = lou pòrri , le poivron = lou pebroun    

la pomme de terre = lou/la tartifle, la trufo

le radis = lou rais-fort

la salade = la salado, le salsifis = lou sarsifi

la tomate = la pomo d'amour










l'oulivo

li cese






la pomo d'amour

Petit vocabulaire par Laurence FIELOUX